Tel: 02/228-22-63
Fax: 02/228-22-64
E-pošta: tajnistvo@zasrce-mb.si
Uradne ure: pon 9-12h in sre 9-14h
Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje
Pobreška cesta 8
2000 Maribor
Satelitska slika lokacije
Domača stran
O društvu
Dejavnost
Članstvo
Ugodnosti članstva
Projekti
Fundacija
Publikacije
Minute za srce
Galerija
Fundacija prim. dr. Janka Držečnika
Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje je leta 2005 ustanovilo Fundacijo prim dr. Janka Držečnika, ki štipendira študente mariborske Medicinske fakultete, na pobudo tedanjega podpredsednika tega društva prof. dr. Eriha Tetičkoviča, dr.med., spec. nevrologije.

Idejni oče fundacije, prof. dr. Erih Tetičkovič, dr.med., spec. nevrologije, je o fundaciji dejal:

»V našem društvu smo se odločili ustanoviti to fundacijo, ki bo pomagala študentom medicine na mariborski Medicinski fakulteti. Fundacijo smo poimenovali po uglednem mariborskem zdravniku, kirurgu, človeku izrednega duha ter širokih obzorij, učitelju in vzorniku nizu generacij mladih zdravnikov, po primariju dr. Janku Držečniku.«

Kaj pomeni štipendija nekaterim študentom medicine, pove tudi izpoved Alenke Koren, ki je med prvimi prejela štipendijo primarija Držečnika:

»Ljudje se zberemo ob različnih priložnostih. Ena izmed njih je prav gotovo tudi proslavljanje takšnih in drugačnih dosežkov. In zame je bil eden takšnih dogodkov podelitev štipendije. Že sam občutek, da so se ljudje potrudili in za to priložnost pripravili majhen svečan dogodek, je neverjetno navdihujoč. Zavest, da te ljudje cenijo, da cenijo tvoje delo in te zanj nagradijo, je prijetna in spodbudna, krepi človekovo samozavest. Veseli me, da sem po svoje prišla v zavetje te ugledne fundacije, vidim jo kot še eno budno oko, ki bo bdelo nad mojo potjo, nad vsemi dosežki in morda tudi porazi. Ljudje, ki pokažejo mlademu, razvijajočemu se človeku pot, ki mu bo prihranila marsikatero oviro, ga popeljala do mnogih pomembnih poznanstev, so zlata vredni. In prav to so zame storili ljudje te fundacije.«

Fundacija podeljuje že od leta ustanovitve vsaj eno štipendijo letno. Prvi dve sta v študijskem letu 2005/06 dobila Martina Babič in Robi Kelc, v študijskem letu 2017/18 pa Neja Turk.