Tel: 02/228-22-63
Fax: 02/228-22-64
E-pošta: tajnistvo@zasrce-mb.si
Uradne ure: pon 9-12h in sre 9-14h
Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje
Pobreška cesta 8
2000 Maribor
Satelitska slika lokacije
Domača stran
O društvu
Dejavnost
Članstvo
Ugodnosti članstva
Projekti
Fundacija
Publikacije
Minute za srce
Galerija
Ob jubileju samostojnega Društva za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje
V kar pretesni Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča je bila 27. marca 2012 izredno lepo obiskana svečanost ob 10-letnici samostojnega Društva za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje, ki je pred tem enako dolgo delovalo kot ena najbolj uspešnih podružnic nacionalnega Društva za zdravje srca in ožilja.

Na slovesnosti je mariborsko društvo podelilo naziv častnega člana Lojzetu Antončiču, ustanovnemu članu društva in dolgoletnemu poslovnemu tajniku, igralec Vlado Novak pa je zbranim podaril monodramo Gajaš, arestant.

Biti in ostati zdravje ena največjih vrednot. Učinkovito preprečevanje srčnožilnih bolezni, njihovo zgodnje odkrivanje in hitra pomoč z naprednimi oblikami zdravljenja so prispevali k bistvenemu izboljšanju preživetja in boljši kakovosti življenja. Merjeno v odstotkih je zdravstvo doslej na tem področju naredilo velik korak, toda polovico tega je prispevala zgolj preventiva, tudi z delovanjem civilne družbe – združenj in društev, kot je naše.

Prispevali smo k ozaveščanju vseh ljudi, ne samo naših članov. Dosegli smo uspeh, tudi v našem okolju je srčnožilnih bolezni – infarktov in možganskih kapi – manj.

Ideja za organizirano dejavnost, širjenje načel zdravega življenja in boljše srčnožilno zdravje živi vsaj 20 let. Lani je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije zaznamovalo 20-letnico. V Mariboru smo prvih 10 let delovali kot podružnica slovenskega društva, naslednjih 10 let kot samostojno društvo.

Kje se kot društvo vidimo v prihodnosti? V zdravstvenih sistemih ni mogoče varčevati, ne da bi zmanjšali kakovost. Menim, da se bomo zmanjševanju kakovosti nekaj časa še lahko upirali, zmanjševanju obsega storitev pa ne. Zato bo ohranitev zdravja naša osebna in društvena prednostna naloga: z nasveti, predavanji, meritvami dejavnikov tveganja, s posvetovalnico za zdrav način življenja, tudi s kakšnim nasvetom bolnim ne bomo prekršili meja svojega delovanja.

Zahvala gre našim donatorjem, mnogim je sapa pošla, tistim, ki vztrajajo in nam stojijo ob strani, se zahvaljujemo še bolj. Mestna občina Maribor nam je naklonjena, letos smo se preselili v uporabnejše prostore in dobili novo veselje in zagon, tudi za nove programe.

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje vam stoji ob strani, skupaj bomo močnejši, uveljavimo svojo voljo in dosezimo to, kar nam pripada – več srčnožilnega zdravja!

Pridružite se nam!

Predsednik društva: prim. Mirko Bombek, dr.med., spec. int. med.
(celoten članek je objavljen v dnevniku Večer, 21.3.2012)

In še nekaj utrinkov slovesnosti ...